بيماريهای آلرژيک

آلرژي - ايدز - ايمن سازي - تب مالت - بيماريهاي ادراري - بيماريهاي گوش - زرد زخم - سرطان - سرماخوردگي - سل - عفونتهاي هرپسي - خروسك - كم خوني - هموفيلي

آلرژي غذايي در كودكان :

آلرژي غذايي در همه سنين ايجاد مي شود ، اما در كودكان اهميت بيشتري دارد.

تقريبا هر غذايي ميتواند سبب بروز آلرژي شود و به نظر مي رسد تنها شير مادر قادر به ايجاد آلرژي نيست. آلرژي غذايي تنها عامل بروز عوارض گوارشي نيست اما در اكثر مواردي كه اين عارضه عامل ضايعات نيست . آن را به عنوان عامل ايجاد كننده در نظر مي گيرند . به عنوان مثال برخي از كودكان از بدو تولد فاقد آنزيم مهمي به نام لاكتاز هستند كه براي هضم مواد قندي موجود در شير ضروري است . در برخي ديگر از كودكان توانايي توليد لاكتاز بعد از سن 3 يا 4 سالگي از بين مي رود. در بسياري از افراد بزرگسال كمبود نسبي آنزيم لاكتاز وجود دارد .

در صورت فقدان لاكتاز به دنبال مصرف شير علايمي از قبيل اسهال ، درد شكم و استفراغ ايجاد مي شود . اين تنها يك نمونه از بيماري هاي گوارشي است كه علايم آن با آلرژي غذايي اشتباه مي شود . بيماري هاي متعدد ديگري نيز مانند حالت فوق وجود دارد.

علايم آلرژي غذايي :

آلرژي غذايي سبب تورم دهان و لبها ، بروز كهير ، بثورات جلدي ، استفراغ ،اسهال ، آسم ، آبريزش بيني و مشكلات ديگر مي شود البته مواد آلرژي زاي ( آلرژن ها ) ديگري علاوه بر مواد غذايي نيز سبب بروز اين علايم مي شوند و نمي توان ثابت كرد كه ماده غذايي خاصي سبب بروز علايم شده است . بهترين شيوه براي تشخيص آلرژي غذايي توجه دقيق به آثار و عوارض پس از مصرف هر غذا است . اگر تورم لبها تنها پس از مصرف توت فرنگي بارز مي شود ، عامل احتمالي بروز آلرژي مشخص است .

غذاهايي كه در ايجاد آلرژي نقش دارند :

غالبا شير گاو به عنوان عامل آلرژي غذايي در كودكان كم سن شناخته مي شود . با توجه به اينكه هر علامتي را مي توان به آلرژي نسبت داد و مصرف شير گاو نيز در شير خواران بسيار زياد است . به همين دليل مصرف شير گاو به عنوان عامل آلرژي زا قلمداد مي شود . روده شير خواران مي تواند پروتئين هايي را جذب كند كه در دستگاه گوارش كودكان بزرگتر جذب نمي شود . اين پروتئين ها باعث تغيير واكنش هاي روده و ايجاد آلرژي مي شوند .

در رابطه با مصرف زود هنگام شير گاو و پيدايش آسم در سنين بالاتر بحث و اختلاف نظر وجود دارد . برخي از پزشكان عقيده دارند كه با اجتناب از مصرف شير گاو پيدايش علايم آسم به تاخير مي افتد يا اصلا ظاهر نمي شود و برخي ديگر با اين عقيده مخالفند . تنها نكته مورد توافق آن است كه در خانواده كودكاني كه احتمال پيدايش بيماري هاي آلرژيك ( از جمله آسم ) در آنان بيشتر است . اعضاي ديگري هم وجود دارند كه به بيماريهاي آلرژيك مبتلا هستند . مصرف شير گاو در كودكاني كه مستعد ابتلا به آلرژي هستند تاثيراتي دارد اما احتمالا عامل مهمي در كودكان فاقد سابقه خانوادگي آلرژي به شمار نمي رود .

مصرف شير گاو در شيرخواران مي تواند سبب بروز واكنش هاي آلرژي همراه با اسهال و حتي خونريزي از دستگاه گوارش شود .اما اين امر بسيار نادر است . اگر وجود اسهال شديد با معاينه پزشك به اثبات برسد، واضح است كه بايد مصرف شير گاو را قطع كرد . تستهاي آزمايشگاهي لازم در اين حالت ساده و آسان بوده و بررسي (آناليز ) مدفوع تنها كار لازم است . آزمايش مدفوع كودك بعد از قطع مصرف شيرگاو بايد تكرار شود .ديگر غذاهايي كه در كودكان سبب بروز واكنشهاي آلرژي مي شوند عبارتند از گندم ، تخم مرغ ، مركبات ، گوشت گاو و گوساله ، ماهي و آجيل . بروز واكنشهاي شديد در كودكان بسيار نادر است و والدين نبايد در مورد دادن غذاهاي تازه به كودكان خود نگراني داشته باشند . در صورت وجود سابقه مثبت آلرژي در خانواده ، مي توان هر چند روز يك بار غذاي تازه اي به رژيم كودك اضافه كرد تا در صورت بروز علايم آلرژي علت آن مشخص باشد.بهترين شيوه براي تشخيص آلرژي غذايي توجه دقيق به آثار و عوارض پس از مصرف غذا است .