گروه شير و لبنيات

نقش غذا در بدن - گروه شير و لبنيات - گروه گوشت و حبوبات - گروه نان و غلات - گروه ميوه و سبزيجات - گروه متفرقه

گروه شير و لبنيات :

اين گروه مهمترين منبع تأمين كلسيم مورد نياز بدن بشمار مي‌روند . كلسيم در تشكيل استخوان و دندان و استحكام آنها نقش ضروري دارد . 99% كلسيم بدن در استخوانها قرار دارد. در اين گروه علاوه بر شير ، فرآورده هاي آن مثل ماست ، پنير ، كشك ,بستني قرار مي‌گيرند . مواد غذايي اين گروه علاوه بر كلسيم و فسفر داراي پروتئين و انواع ويتامينهاي گروه A,B نيز هستند . مصرف گروه شير و لبنيات به علت آنكه مهمترين منبع كلسيم و فسفر مي‌باشد براي استحكام دندانها و استخوانها لازم است . همچنين به علت داشتن ويتامين A براي رشد و سلامت پوست نيز مفيد است .

مواد غذايي كه در اين گروه قرار مي‌گيرند ، ارزش غذايي مشابه دارند و مي‌توانند به‌جاي يكديگر مصرف شوند . مقدار مواد مغذي ( مثل كلسيم و پروتئين و...) موجود در يك واحد از گروه شير و لبنيات با هم برابرند. يك واحد از اين گروه شامل يك ليوان شير يا يك ليوان ماست يا 60گرم پنير ( معادل 2قوطي كبريت پنير ) يا يك ليوان كشك مايع يا يك و نيم ليوان بستني مي باشد. با توجه به اهميت تامين كلسيم ، فسفر ، پروتئين و ... برحسب اينكه كداميك از اين مواد غذايي در محل زندگي بيشتر يافت مي شوند كودكان سنين مدرسه و نوجوانان بايد به اندازه 3واحد از آنها روزانه مصرف كنند . اگر در طول روز يك ليوان شير يا يك ليوان ماست و 60 گرم پنير مصرف شود ، در واقع 3 واحد از گروه شير و لبينات خورده شده است .

توصيه :

با توجه به نياز كودكان سنين مدرسه و نياز دوران بلوغ به كلسيم كه بايد از طريق گروه شير ولبنيات تأمين شود ، بايد كودكان را تشويق كرد كه در زنگهاي تفريح در مدرسه بجاي نوشابه هاي گاز دار ، شير و يا دوغ بخورند . مصرف شير همراه با بيسكويت ، كيك و يا كلوچه يك ميان وعده مناسب براي كودكان و نوجوانان است و مسئولين مدرسه مي توانند با هماهنگي ، امكان عرضه و فروش شير را در بوفه مدارس فراهم كنند .