گروه شير و لبنيات

نقش غذا در بدن - گروه شير و لبنيات - گروه گوشت و حبوبات - گروه نان و غلات - گروه ميوه و سبزيجات - گروه متفرقه

گروه شير و لبنيات :

اين گروه مهمترين منبع تأمين كلسيم مورد نياز بدن بشمار مي‌روند . كلسيم در تشكيل استخوان و دندان و استحكام آنها نقش ضروري دارد . 99% كلسيم بدن در استخوانها قرار دارد. در اين گروه علاوه بر شير ، فرآورده هاي آن مثل ماست ، پنير ، كشك ,بستني قرار مي‌گيرند . مواد غذايي اين گروه علاوه بر كلسيم و فسفر داراي پروتئين و انواع ويتامينهاي گروه A,B نيز هستند . مصرف گروه شير و لبنيات به علت آنكه مهمترين منبع كلسيم و فسفر مي‌باشد براي استحكام دندانها و استخوانها لازم است . همچنين به علت داشتن ويتامين A براي رشد و سلامت پوست نيز مفيد است .

مواد غذايي كه در اين گروه قرار مي‌گيرند ، ارزش غذايي مشابه دارند و مي‌توانند به‌جاي يكديگر مصرف شوند . مقدار مواد مغذي ( مثل كلسيم و پروتئين و...) موجود در يك واحد از گروه شير و لبنيات با هم برابرند. يك واحد از اين گروه شامل يك ليوان شير يا يك ليوان ماست يا 60گرم پنير ( معادل 2قوطي كبريت پنير ) يا يك ليوان كشك مايع يا يك و نيم ليوان بستني مي باشد. با توجه به اهميت تامين كلسيم ، فسفر ، پروتئين و ... برحسب اينكه كداميك از اين مواد غذايي در محل زندگي بيشتر يافت مي شوند كودكان سنين مدرسه و نوجوانان بايد به اندازه 3واحد از آنها روزانه مصرف كنند . اگر در طول روز يك ليوان شير يا يك ليوان ماست و 60 گرم پنير مصرف شود ، در واقع 3 واحد از گروه شير و لبينات خورده شده است .

توصيه :

با توجه به نياز كودكان سنين مدرسه و نياز دوران بلوغ به كلسيم كه بايد از طريق گروه شير ولبنيات تأمين شود ، بايد كودكان را تشويق كرد كه در زنگهاي تفريح در مدرسه بجاي نوشابه هاي گاز دار ، شير و يا دوغ بخورند . مصرف شير همراه با بيسكويت ، كيك و يا كلوچه يك ميان وعده مناسب براي كودكان و نوجوانان است و مسئولين مدرسه مي توانند با هماهنگي ، امكان عرضه و فروش شير را در بوفه مدارس فراهم كنند .

از درمانگاه آب درماني تا مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان دكتر شيخ ديروز درمانگاه شماره2 يكي از مراكزي بود كه تنها بيماريهاي واگيردار و بيماراني كه به نوعي نيازبه آب درماني و سرم درماني داشتند ، به اين مركز مراجعه مي نمودند . از بيماران گاستروآنتريتي گرفته تا سرماخوردگي وپنوموني و...،نه خبر از شيمی درمانی و ICUبود و نه از بخش جراحی و اتاق عمل .فضای درمانگاه سالني يكپارچه بود كه تخت هاي بيماران در آن چيده شده و گاه شبها پزشكي هندي بيماران را معالجه و درمان مي كرد.امروز مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور تنها مركزي است كه نه فقط در شهرستان مشهد و استان خراسان بلكه در شرق كشور مشغول ارايه خدمات تخصصي و فوق تخصصي به كودكان و نوزادان مي باشد. اين مركز امروز با امكانات و تجهيزات روز ، پزشكان ، متخصصان و فوق تخصصان زبده ، بخشهاي تخصصي و فوق تخصصي و امكانات كلينيكي و پاراكلينيكي بطور شبانه روزي مشغول فعاليت است . درمانگاه شماره 2 امروز مركزي است كه بعنوان يك بيمارستان درجه يك با پرسنلي دلسوز درحال ارايه خدمات است و نه تنها بعنوان يك مركز درماني كه بعنوان يك مركز آموزشي فرزندان اين ميهن را كه در آينده سرمايه ها و پزشكان متخصص اين مرزوبوم مي باشند را در خود پرورش مي دهد . بيمارستان دكتر شيخ ، يك مركز فوق تخصصي اطفال 150 تخت خوابي ميباشد كه شامل : ....