گروه متفرقه

نقش غذا در بدن - گروه شير و لبنيات - گروه گوشت و حبوبات - گروه نان و غلات - گروه ميوه و سبزيجات - گروه متفرقه

گروه متفرقه :

اين گروه شامل :

الف) چربي ها مانند روغن هاي جامد ، مايع ،كره ،خامه ، سرشير، سسهاي چرب .

ب ) شيريني ها و مواد قندي مثل انواع مربا ، شربتها ، قند و شكر ، انواع شيريني هاي خشك و تر و انواع پيراشكيها و آب نبات و شكلات .

ج ) ترشي ها و شوري ها و چاشني ها مثل انواع ترشي و شور و فلفل و نمك و زرد چوبه ، دارچين و غيره.

د ) نوشيدني ها مثل نوشابه هاي گاز دار ، چاي ، قهوه ، شربتها ، پودرهاي آماده مثل پودر پرتقال و غيره ميباشد . برخلاف گروههاي اصلي چهار گانه كه حتما بايد در برنامه غذايي روزانه مصرف شوند توصيه مي‌شود افراد بزرگسال از گروه متفرقه كمتر استفاده كنند . كودكان سنين مدرسه و نوجوانان چون به دليل رشد به انرژي بيشتري نياز دارند ميتوانند از چربي‌ها كه منبع عمده تأمين انرژي بشمار مي روند مانند كره ، خامه و سر شير در حد اعتدال استفاده نمايند . اين مواد علاوه برانرژي ، مقداري از ويتامين هاي محلول در چربي را نيز تأمين مي كند . كودكان و نوجواناني كه داراي اضافه وزن هستند بهتر است ، مصرف شيريني ، شكلات ، آب نبات ، مربا و بطور كلي مواد قندي و نوشابه را محدود كنند .

چند توصيه :

1. بهتر است از انواع روغن هاي مايع مصرف شود .
  2. روغن هاي مايع را نبايد با شعله زياد و به‌مدت طولاني حرارت داد . براي سرخ كردن مواد غذايي بهتر است از روغن مايع مخصوص سرخ كردن استفاده شود .
  3. مصرف چربي ها ،‌ شيريني ها و چاشني ها را محدود نمود.
  4. بهتر است از نوشيدني هايي مثل آب ميوه تازه و آب بيشتر استفاده شود .
  5. براي رفع تشنگي نوشيدن آب ساده به هر آشاميدني ديگر ترجيح داد .
  6. با وجود آنكه چيپس از سيب زميني تهيه مي شود ولي به دليل داشتن نمك و چربي زياد مصرف آن را بايد محدود كرد .
  7. نمك بايد كمتر مصرف شود ولي همان مقدار كم ، نمك يد دار باشد .