گروه گوشت و حبوبات

نقش غذا در بدن - گروه شير و لبنيات - گروه گوشت و حبوبات - گروه نان و غلات - گروه ميوه و سبزيجات - گروه متفرقه

گروه گوشت ، تخم مرغ و حبوبات و مغزها :

انواع گوشت‌هاي قرمز ( گوسفند و گوساله ) ، گوشت‌هاي سفيد ( مرغ و ماهي ) اعماء و احشاء ( جگر ، دل ، قلوه ، زبان و مغز ) تخم مرغ و حبوبات ( نخود ، لوبيا ، عدس ، باقلا ، لپه ، ماش ) و مغزها ( گردو ، بادام ، فندق ، پسته و تخمه ها ) در اين گروه قرار دارند .

مواد غذايي كه در اين گروه قرار مي‌گيرند نقش مهمي در تأمين پروتئين بدن دارند . مواد غذايي اين گروه علاوه بر پروتئين ، آهن و روي هم دارند . به همين دليل براي رشد و خونسازي لازم هستند . پروتئين ماده مغذي ضروري براي رشد و ترميم بافتهاي بدن بشمار مي‌رود به همين دليل ، پروتئين ها مواد سازنده بدن ناميده مي شوند كه از اسيدهاي آمينه ضروري و غير ضروري تشكيل شده‌اند .

پروتئين گياهي معمولا تمام اسيدهاي آمينه ضروري را ندارد ، بنابراين لازم است تركيبي از حداقل 2 پروتين گياهي ( مثل غلات و حبوبات ) مصرف شود تا يك پروتئين با كيفيت بالا به بدن برسد مانند پلو ، لوبيا پلو ، باقلا پلو ، ماش پلو ، عدسي با نان و خوراك لوبيا با نان مي‌باشد.

مصرف مقدار كمي پروتيئن حيواني همراه با يك پروتئين گياهي نيز ارزش پروتئين را افزايش مي‌دهد . مثال‌هايي از اين تركيب شامل : شير برنج ، نان و شير ، نان و ماست ، نان و پنير ، ماكاروني و پنير ، نان و تخم مرغ مي‌باشد.

كودكان در سنين مدرسه و نوجوانان در دوره بلوغ بايد روزانه 2-3 واحد از گروه گوشت ، حبوبات و تخم مرغ مصرف كنند . هر واحد از اين گروه معادل 60 گرم گوشت ( 2تكه متوسط خورشتي ) يا يك ران مرغ يا 60گرم ماهي يا 2عدد تخم مرغ و يا يك ليوان حبوبات پخته مي‌باشد . اگر دانش آموزي يك عدد تخم مرغ در وعده صبحانه ، 3تكه متوسط گوشت ( 90 گرم) در وعده ناهار و به اندازه يك ليوان ( يك پياله ماست خوري ) عدسي يا خوراك لوبيا همراه با نان در وعده شام بخورد در واقع 3 واحد از اين گروه را مصرف كرده است و نياز بدن او به پروتئين تأمين شده است .

طرز تهيه گندم برشته ، برنجك و عدس برشته شده :

براي تهيه برنجك و گندم برشته بايد ابتدا آنها را بجوشانيم تا مغز پخت شود ، سپس آنرا آبكش كرده و بگذاريم كاملا خشك شود و در مقداري روغن تفت دهيم تا پفكي و برشته شود . براي تهيه عدس برشته ، عدس را يك شب خيس مي‌كنيم و بعد آنرا تفت مي دهيم . مادران مي‌توانند اين تنقلات را كه از ارزش غذايي بالايي برخوردار‌ند در منزل نيز به راحتي تهيه كنند .

از درمانگاه آب درماني تا مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان دكتر شيخ ديروز درمانگاه شماره2 يكي از مراكزي بود كه تنها بيماريهاي واگيردار و بيماراني كه به نوعي نيازبه آب درماني و سرم درماني داشتند ، به اين مركز مراجعه مي نمودند . از بيماران گاستروآنتريتي گرفته تا سرماخوردگي وپنوموني و...،نه خبر از شيمی درمانی و ICUبود و نه از بخش جراحی و اتاق عمل .فضای درمانگاه سالني يكپارچه بود كه تخت هاي بيماران در آن چيده شده و گاه شبها پزشكي هندي بيماران را معالجه و درمان مي كرد.امروز مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور تنها مركزي است كه نه فقط در شهرستان مشهد و استان خراسان بلكه در شرق كشور مشغول ارايه خدمات تخصصي و فوق تخصصي به كودكان و نوزادان مي باشد. اين مركز امروز با امكانات و تجهيزات روز ، پزشكان ، متخصصان و فوق تخصصان زبده ، بخشهاي تخصصي و فوق تخصصي و امكانات كلينيكي و پاراكلينيكي بطور شبانه روزي مشغول فعاليت است . درمانگاه شماره 2 امروز مركزي است كه بعنوان يك بيمارستان درجه يك با پرسنلي دلسوز درحال ارايه خدمات است و نه تنها بعنوان يك مركز درماني كه بعنوان يك مركز آموزشي فرزندان اين ميهن را كه در آينده سرمايه ها و پزشكان متخصص اين مرزوبوم مي باشند را در خود پرورش مي دهد . بيمارستان دكتر شيخ ، يك مركز فوق تخصصي اطفال 150 تخت خوابي ميباشد كه شامل : ....