گروه گوشت و حبوبات


نقش غذا در بدن - گروه شير و لبنيات - گروه گوشت و حبوبات - گروه نان و غلات - گروه ميوه و سبزيجات - گروه متفرقه

 

گروه گوشت ، تخم مرغ و حبوبات و مغزها :

انواع گوشت‌هاي قرمز ( گوسفند و گوساله ) ، گوشت‌هاي سفيد ( مرغ و ماهي ) اعماء و احشاء ( جگر ، دل ، قلوه ، زبان و مغز ) تخم مرغ و حبوبات ( نخود ، لوبيا ، عدس ، باقلا ، لپه ، ماش ) و مغزها ( گردو ، بادام ، فندق ، پسته و تخمه ها ) در اين گروه قرار دارند .

مواد غذايي كه در اين گروه قرار مي‌گيرند نقش مهمي در تأمين پروتئين بدن دارند . مواد غذايي اين گروه علاوه بر پروتئين ، آهن و روي هم دارند . به همين دليل براي رشد و خونسازي لازم هستند . پروتئين ماده مغذي ضروري براي رشد و ترميم بافتهاي بدن بشمار مي‌رود به همين دليل ، پروتئين ها مواد سازنده بدن ناميده مي شوند كه از اسيدهاي آمينه ضروري و غير ضروري تشكيل شده‌اند .

پروتئين گياهي معمولا تمام اسيدهاي آمينه ضروري را ندارد ، بنابراين لازم است تركيبي از حداقل 2 پروتين گياهي ( مثل غلات و حبوبات ) مصرف شود تا يك پروتئين با كيفيت بالا به بدن برسد مانند پلو ، لوبيا پلو ، باقلا پلو ، ماش پلو ، عدسي با نان و خوراك لوبيا با نان مي‌باشد.

مصرف مقدار كمي پروتيئن حيواني همراه با يك پروتئين گياهي نيز ارزش پروتئين را افزايش مي‌دهد . مثال‌هايي از اين تركيب شامل : شير برنج ، نان و شير ، نان و ماست ، نان و پنير ، ماكاروني و پنير ، نان و تخم مرغ مي‌باشد.

كودكان در سنين مدرسه و نوجوانان در دوره بلوغ بايد روزانه 2-3 واحد از گروه گوشت ، حبوبات و تخم مرغ مصرف كنند . هر واحد از اين گروه معادل 60 گرم گوشت ( 2تكه متوسط خورشتي ) يا يك ران مرغ يا 60گرم ماهي يا 2عدد تخم مرغ و يا يك ليوان حبوبات پخته مي‌باشد . اگر دانش آموزي يك عدد تخم مرغ در وعده صبحانه ، 3تكه متوسط گوشت ( 90 گرم) در وعده ناهار و به اندازه يك ليوان ( يك پياله ماست خوري ) عدسي يا خوراك لوبيا همراه با نان در وعده شام بخورد در واقع 3 واحد از اين گروه را مصرف كرده است و نياز بدن او به پروتئين تأمين شده است .

طرز تهيه گندم برشته ، برنجك و عدس برشته شده :

براي تهيه برنجك و گندم برشته بايد ابتدا آنها را بجوشانيم تا مغز پخت شود ، سپس آنرا آبكش كرده و بگذاريم كاملا خشك شود و در مقداري روغن تفت دهيم تا پفكي و برشته شود . براي تهيه عدس برشته ، عدس را يك شب خيس مي‌كنيم و بعد آنرا تفت مي دهيم . مادران مي‌توانند اين تنقلات را كه از ارزش غذايي بالايي برخوردار‌ند در منزل نيز به راحتي تهيه كنند .

 
معرفي بيمارستان
معرفي اموراداري
بنیاد خيريه سرور
حوزه رياست
معاونت آموزشی
واحدهاي درماني
هيات علمي
آموزش و بهسازي منابع انساني
معرفي واحد مطالب علمي سايت
مطالب آموزشي مراقبتهاي پرستاري مراقبت هاي بهداشتي
معرفي چند بيماري ... نظر اجمالي تغذيه رشد و نمو روانشناسي تحقيقات منابع
خبرنامه سايت گزارش هاي موردي آموزش همگاني تغذيه
مطالب آموزشي بخش ها جهت کارکنان
اخبار بیمارستان
تماس با ما
صفحه اصلی
سایت انگلیسی
فرم های الکترونیکی

اوقات شرعی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد | Mashhad University of Medical Sciences | جامعة مشهد للعلوم الطبية
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. هرگونه کپی برداری از مطالب آن تنها با ذکر منبع بلامانع است.