نظر اجمالی تغذيه

نظر اجمالي - هرم غذايي - تغذيه تكميلي - تغذيه با شير مادر - تغذيه و تاثير آن بر دانش آموزان - خواص برخي ميوه ها

تغذيه :

تغذيه صحيح يكي از عوامل مهم حياتي در تأمين سلامت و بهداشت هر شخص يا خانواده و جامعه است. با استفاده از غذاي كافي و لازم ، كارآيي ، نشاط و سلامتي و قدرت مبارزه با مشكلات در انسان تقويت مي شود و همچنين سلامت و بهداشت نسلهاي بعدي نيز تضمين و افزون مي گردد .

گرچه قدرت تفكر و قوه عضلاني تا حدي امري توارثي است ليكن نوع تغذيه بر روي سازندگي و حفظ و پرورش آنها تأثير بسزايي دارد . نوع تغذيه هر ملتي ارزش و مفهوم وضع اقتصادي و سياسي و بين‌المللي افراد و اهالي آن جامعه را مشخص مي سازد .

تعريف علم تغذيه :

از نظر علمي تغذيه عبارت است از مجموعه فعل و انفعالاتي كه موجب مي شوند موجود زنده مواد مغذي را دريافت داشته و آنها را به مصرف رشد و نمو نوسازي بدن برساند. به عبارت ديگر هرگاه هر ماده غذايي پس از خورده شدن و هضم شدن به مصرف ترميم ، نگهداري ، رشد و نمو بافت‌هاي مختلف بدن و ساير اعمال حياتي آنها برسد ، غذا ناميده مي شود .

مواد غذايي از آب و مواد ديگري كه اصطلاحا غذا ناميده مي شود ، تشكيل شده اند كه براي رشد و نمو وترميم سلولهاي بدن و توليد انرژي و مصرف روزانه آنها لازم است مواد مغذي موجود در غذاها عبارتنداز:

مواد قندي كه به مواد انرژي‌زا معروف هستند .

پروتيئن‌ها كه مواد سازنده و ترميم كننده بدن هستند .

چربي‌ها كه به مواد انرژي زا معروفند .

ويتامين‌ها و مواد معدني كه به مواد محافظ معروفند .

اثر تغذيه در سلامتي كودك :

عشق و علاقه به كودك و مراقبت از او از جمله غرايز و مواهب الهي است كه براي حفظ بقاي نسل ، در انسان به وديعه گذاشته شده است . از طرفي چون كودكان سازنده و سرمايه جامعه فردا مي باشند توجه به پرورش و تربيت صحيح آنها مي شود . با يك تغذيه صحيح مي توان آينده درخشاني را براي كودك خود رقم زد زيرا افراد سالم ، دانا و توانا مي توانند جامعه اي پويا و نيرومند بسازند ، اگر چه تغذيه صحيح تنها شرط سلامتي نيست ولي سوء تغذيه باعث مي شود كه انسان قدرت و توانايي جسمي و رواني كامل و حداكثر را نداشته باشد . با توجه به اينكه فرد گرسنه قادر به درست فكر كردن ، كار كردن و آموختن نيست و توانايي استفاده از امكانات موجود در محيط خود را ندارد ، مقاومتش در برابر امراض كم است ، نقش تغذيه و اهميت دانش تغذيه بخوبي آشكار مي شود . سوء تغذيه باعث پيدايش اختلالات جسمي و رواني مي شود و مبارزه با عوارضي كه در نتيجه آن بوجود آمده است مستلزم صرف وقت و هزينه زياد مي باشد و گاهي به دليل غير قابل برگشت بودن اين عوارض درمان عمل كاملا بيهوده ايست. اگر جنبه هاي اقتصادي و اجتماعي سوء تغذيه را با راههاي بسيار ساده پيشگيري آن مقايسه كنيم ، مي بينيم كه از نظر اقتصادي پيشگيري كم خرج و آسان تر از درمان خواهد بود .

از درمانگاه آب درماني تا مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان دكتر شيخ ديروز درمانگاه شماره2 يكي از مراكزي بود كه تنها بيماريهاي واگيردار و بيماراني كه به نوعي نيازبه آب درماني و سرم درماني داشتند ، به اين مركز مراجعه مي نمودند . از بيماران گاستروآنتريتي گرفته تا سرماخوردگي وپنوموني و...،نه خبر از شيمی درمانی و ICUبود و نه از بخش جراحی و اتاق عمل .فضای درمانگاه سالني يكپارچه بود كه تخت هاي بيماران در آن چيده شده و گاه شبها پزشكي هندي بيماران را معالجه و درمان مي كرد.امروز مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور تنها مركزي است كه نه فقط در شهرستان مشهد و استان خراسان بلكه در شرق كشور مشغول ارايه خدمات تخصصي و فوق تخصصي به كودكان و نوزادان مي باشد. اين مركز امروز با امكانات و تجهيزات روز ، پزشكان ، متخصصان و فوق تخصصان زبده ، بخشهاي تخصصي و فوق تخصصي و امكانات كلينيكي و پاراكلينيكي بطور شبانه روزي مشغول فعاليت است . درمانگاه شماره 2 امروز مركزي است كه بعنوان يك بيمارستان درجه يك با پرسنلي دلسوز درحال ارايه خدمات است و نه تنها بعنوان يك مركز درماني كه بعنوان يك مركز آموزشي فرزندان اين ميهن را كه در آينده سرمايه ها و پزشكان متخصص اين مرزوبوم مي باشند را در خود پرورش مي دهد . بيمارستان دكتر شيخ ، يك مركز فوق تخصصي اطفال 150 تخت خوابي ميباشد كه شامل : ....