رشد ذهنی کودکان

مراحل رشد و نمو - عوامل موثر در رشد - تكامل حركتي - رشد ذهني نوزادان - رشد ذهني كودكان - رشد كنترل ادرار

رشد ذهني كودكان :

وزن مغز كودك در طول سال اول زندگي دو برابر مي شود . اين افزايش تا حدودي ناشي از افزايش تعداد سلولهاي مغزي و تاحدودي به دليل رشد اتصالات بين سلولها و قسمتهاي مختلف مغز است . يادگيري از طريق اين اتصالات شروع مي شود و بدون اين اتصالات ما قادر به فكر كردن نخواهيم بود . اين اتصالات در نوزاد هنگاميكه وي به چيزي علاقمند مي شود و تلاش ذهني مي كند و همچنين هنگام تحريك هر يك از حواس كودك شروع به تشكيل شبكه مي كند بنابراين از بدو تولد هر صدا ،تصوير ، تماس احساس ، بو ، مزه موجب ساخته شدن اتصالات بيشتري مي شود .

براي پيشرفت رشد ذهني كودك مي بايد حواس بينايي ، شنوايي ،حافظه و مهارتهاي حركتي باهم پيش بروند قواي عقلي كودك براي اينكه در اطراف او چه مي گذرد وابسته به حواس و حركات بدن مي باشد . به عنوان مثال بدون بينايي كودك نمي تواند يك اسباب بازي را ببيند و بدون حافظه اسباب بازي مورد علاقه اش او را هيجان زده نمي كند .بدون هماهنگي مغز و عضلات كودك نمي تواند دستش را بسوي اسباب بازي در حال حركت دراز كند . بدون هماهنگي دست و چشم كودك نمي تواند اسباب بازي را بگيرد و بدون گرفتن اسباب بازي كودك نمي تواند تصوري از آن اسباب بازي داشته باشد . همگام با افزايش درك عمومي بسياري از مهارتهاي مغزي و بدني به سرعت رشد مي كند عواملي چون شخصيت كودك ، اجتماعي بودن و محيطي كه براي كودك فراهم مي شود ميتواند كمك موثري در رشد و توسعه مغز كودك باشد اين كمكها بخصوص در سالهاي اول و سوم زندگي كه مغز جهش هاي رشدي عمده اي را به عمل مي آورد حايز اهميت است .