مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شيخ

آيا بيماران مبتلا به صرع به محدوديت هاي

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

آيا بيماران مبتلا به صرع به محدوديت هاي ويژه اي در رژيم غذايي نياز دارند ؟

دكتر علي اكبر اسدي پويا ،‌استاديار بيماريهاي كودكان ،‌دانشگاه علوم پزشكي شيراز

دكتر علي غفاري ، دستيار بيماريهاي كودكان ، دانشگاه علوم پزشكي شيراز

چكيده :

هدف : در حدود هزار سال پيش ابوعلي سينا ،‌دانشمند بزرگ ايراني ،پيشنهاد كرده است كه بيماران مبتلا به صرع بايد از غذاهاي خاصي اجتناب كنند . در اين مطالعه تلاش شده است تا باورها و تجربيات خانواده هايي كه فرزند مبتلا به صرع دارند ،‌ در مورد نياز اين بيماران به رژيم ها و محدوديت ها ي خاص غذايي ،‌شناسايي شوند .

روش : يك مطالعه مقطعي با استفاده از پرسش نامه در درمانگاه مطهري شيراز در سال 2004 صورت گرفت . در اين مطالعه بيماران باتشنج مكرر ( صرع) و نوار مغز غير طبيعي (EEG) كه حداقل دو ماه تحت نظر بوده اند ،‌شركت داده شده اند .

يافته ها :تعداد كل شركت كنندگان 125 خانواده بود به طور كلي 2/55% از خانواده ها به ارتباط بين مصرف غذاهاي خاص و ايجاد تشنج اعتقاد داشتند .تجربيات شخصي درمورد وقوع تشنج بعداز مصرف غذاهاي خاص در 2/31 موارد گزارش گرديد . لبنيات غذاهاي ترش، ميوه و سبزيجات ، ماهي و گوشت به عنوان شايع ترين غذاهاي مسئوول ايجاد تشنج گزارش شدند .

نتيجه گيري :دراين مطالعه كاملاً‌ مشهود بود كه والدين دوست دارند بدانند كه آيا فرزند صرعي آنها به محدوديت غذايي خاصي نياز دارد ؟‌ و بنابراين تلاش مي نمايند تا اين اطلاعات را از منابع مختلف و احتمالاً‌غير قابل اعتماد جمع آوري كنند . در نظر گرفتن تجربيات خانواده ها در مورد مراقبت از فرزندان صرعي خويش و مشخص كردن ارتباط بين مصرف غذاهاي خاص و تشنج ،‌با ارزش مي باشد . اين ارتباط مي تواند به دلايل مختلفي مانند تداخل بين غذا و بيماري يا تداخل بين دارو و غذا باشد .

واژه ها ي كليدي: غذا ،‌صرع ، خانواده

 

Do epileptic patients need specific dietary restrictions?

Purpose: Avicenna the great Iranian scientist almost 1000 years ago recommended that epileptic patients should avoid some foods .In the present study we attempted to identify believes and experiences of the families who had an epileptic child about the need for specific dietary restrictions in these patients.

Methods : A cross –sectional study was carried out using a questionnaire at the outpatient clinic of Motahary Hospital in Shiraz Iran , in 2004 Patients with unprovoked seizure and abnormal electroencephalogram who were under follow up for at least two months were included in the study.

Results : The total number of participants was 125 families .Totally 55/2% of families have believed in the relation between specific food consumption and the occurrence of seizure . personal experiences for the occurrence of seizure after specific food consumption were reported in 31.2% of families . Dairy products, sour foods. fruits and vegetables , fish and meat were the most common responsible foods reported .

Conclusion : In this study it was clearly observed that parents usually wish to know if their epileptic children need any dietary restrictions and hence try to collect information from different and sometimes unreliable sources .It is invaluable to take the experiences of families caring for an epileptic child into consideration and evaluate the relation between specific food consumption and seizure .This relation may have various possible causes such as food consumption and the disease interaction or food and drug interaction.