بيماريهاي سيستم تنفسي

بيماريهاي سيتسم تنفسي:

نازوفارنژيت (سرماخوردگي):

سرماخوردگي ناشي از يك عفونت ويروسي است و شايعترين عفونت تنفسي در كودكان مي باشد. اغلب كودكان در عرض يك سال شش مرتبه دچار سرماخوردگي مي شوند. دفعات ابتلا به سرماخوردگي با رفتن به مهد كودك يا شروع بازيهاي گروهي بيشتر مي شود.

اين عفونت مي تواند به سرعت انتشار يافته و عوارض جدي به دنبال داشته باشد. رينوويروس شايعترين عامل عفونت تنفسي كه در نازوفارنكس رخ مي دهد. علايم شامل ورم و اتساع عروق تحت مخاطي، ارتشاح سلول تك هسته و نكروز سلولهاي مسطحي پوششي موكوس است كه ابتدا زياد و آبكي و سپس غليظ و پرولانت (چركي) مي شود.

علايم باليني: علايم معمولي 3-1 روز بعد از تماس با عفونت شروع مي شوند و معمولا اولين آنها احساس خارش يا غلغلك در گلو است . علايم بعدي عبارتند از: آبريزش بيني، عطسه، گرفتگي بيني كه تغذيه را براي شيرخوار دشوار مي كند، سرفه و گلو درد، آبريزش از چشم، درد عضلاني، گاهي اوقات تب، سر درد خفيف، درد عضلاني و تنفس دهاني.

عوارض: انتشار ويروس سرما خوردگي به ريه ها باعث برونشيوليت و برونشيت مي شود كه ممكن است عفونت باكتريايي ثانويه نيز به آنها اضافه شود. اين عفونت همچنين امكان دارد باعث ابتلا گوش شود و با سرايت به سينوسها، سينوزيت را سبب شود. آموزش به خانواده: اغلب اوقات سرماخوردگي در عرض يك هفته بهبود مي يابد. با اين حال اقدامات زير در رفع علايم مؤثر است:

اتاق كودك را گرم نگه داريد. رطوبت محيط را افزايش دهيد. مقدار زيادي مايعات به كودك بدهيد. به كودك مبتلا به دفعات زياد و در هر وعده به مقدار كمتري غذا بدهيد. اگر كودك شيرخوار از خوردن اجتناب مي كند، تب بالاي 39 درجه دارد يا بسيار ناخوش به نظر مي رسد ، در عرض 24 ساعت با پزشك مشورت كنيد . اگر سرفه بعد از 5 روز بهبود نيابد، ساير علايم تا ده روز طول بكشد يا علايم جديدي مثل گوش درد دارد مشورت با پزشك لازم است.