سطح آگاهي مادران از نحوه تغذيه و بهداشت كودكان مبتلا به اسهال
سعيد اصلان آبادي ، مائده عليزاده
دانشگاه علوم پزشكي تبريز – بيمارستان كودكان – گروه جراحي
خلاصه :
زمينه واهداف : اسهال علت اصلي سوء تغذيه دركودكان بوده و تكرار آن موجب سوء تغذيه شديد واختلال در رشد و تكامل مي گردد . از طرف ديگر كودكان مبتلا به سوء تغذيه بيشتر در تعرض خطر عفونت هاي اسهال قراردارند.
روش بررسي: اين روش توصيفي بر روي 30 نفر ازمادران كودكان مبتلا به اسهال زير 5 سال بستري در بيمارستان كودكان تبريز با روش نمونه گيري آسان انجام گرفت . پس از جمع آوري داده ها از طريق مصاحبه با استفاده از نرم افزارآماري ( ver.11 )SPSS مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت .
يافته ها : نتايج اين مطالعه نشان دادكه سن اكثريت مادران (52%) كمتر از 26 سال بود واكثريت كودكان (3/53%) درمحدوده سني 6 ماهگي تا 2 سالگي قرار داشتند . همچنين اكثريت مادران (7/66%) بعد از ابتلا به اسهال درمنزل دادن شير با ساير غذاها را ادامه داده بودند ولي 70درصد از مادران درمنزل محلول او.آر.اس به كودك نداده بودند .با اينكه 3/83% مادران شستن پاي كودك را بعد از هر بار اسهال ضروري دانستند ولي به علت محدوديت ناشي از سرم درماني 7/76% آنها قادر به انجام اين عمل نبودند .
نتيجه گيري : پزشكان و پرستاران مي توانند با ارتقاي آگاهي مادران در زمينه تغذيه و رعايت بهداشت كودكان مبتلا به اسهال آنها را در اداره بيماري ياري دهند .
كليد واژه ها : اسهال ،آگاهي مادران ،بهداشت ، تغذيه