آماده كردن ظرف براي دوشيدن شيرمادر :
مادر بايد يك فنجان ،ليوان يا شيشه دهن گشاد انتخاب كرده آنرا با آب و مواد شوينده تميز نموده و در آفتاب بگذارد.
در هنگام دوشيدن بايد فنجان را با آب جوش پر نموده چند دقيقه به همان حال نگهدارد و وقتي آماده دوشيدن شير شد فنجان را خالي كند .
مادر بايد دستها را كاملا بشويد، راحت نشسته يا بايستد و ظرف را نزديك پستان خود بگيرد.
دوشيدن شيربادست ( تكنيك مارمت ):
بسياري از مادران شيرده با تجربه تكنيك مارمت را در دوشيدن شير بسيار مفيد و موثر يافته اند و مادراني كه قادر به دوشيدن مقدار زيادي شير با دست نبوده اند نتايج بسيار خوبي با استفاده از اين روش بدست آورده اند . اين روش شامل مراحل زير است :
موقعيت قرارگرفتن دست : شصت در بالا و دو انگشت اول زير پستان روي لبه آرئول طوري قرار مي گيرد كه حدود 5/1 سانتي متر از نوك پستان فاصله داشته باشد بطوريكه ذخاير شير درست زير انگشتان واقع مي شوند .
پستان بايد بطور مستقيم بطرف قفسه سينه فشار داده داده شود . پستانهاي بزرگ را مي توان قدري بالا آورده و سپس فشار داد .
سپس بايد پستان را به كمك شست و انگشتان به طرف جلو آورد و بعد به قسمت لبه آرئول فشار وارد نمود تا شير به آساني خارج شود .
مراحل 1و3 را بايد به ترتيب تكرار كرد .
سپس محل قرار گرفتن انگشتان را بايد دور آرئول تغيير داده بطوريكه تمام ذخاير شير تخليه شود . براي دوشيدن هر پستان از هر دو دست استفاده مي شود .
از حركات ذيل بايد پرهيز نمود :
فشار دادن پستان ،كشيدن پستان و نوك آن، لغزاندن دست روي پستان كه موجب كوفتگي و آسيب بافت پستان مي شود .