مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شيخ

نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی در یخچال

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

پیام بهداشتی : نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی یخچال

  • درجه سرمای یخچال راهر از گاه کنترل کنید تا همواره بین صفر تا 4 درجه باشد..
  • از قرار دادن موادغذایی گرم و بیش از حد ظرفیتدر داخل یخچال خودداری نمایید.
  • قبل از گذاشتنسبزی در یخچال آن را تمیز بشویید
  • میوه جات و موادغذایی کپک زدهموجب آلودگی یخچال می شودلذا در صورت مشاهده آنهارا خارج نموده ویخچال آلوده را ضد عفونی نماييد
  • روی غذای خام و نیمپخته رابپوشانیدیا آنها را بسته بندی و در قسمت پایین مواد غذایی پخته شده نگهداری نمایید.
  • یخچال و فریزر رانزدیک اجاغ گاز یا منبع حرارتیدیگر قرارندهید.
  • باز ماندن دربیخچالبرای مدت طولانی و خراب لاستیک دور درب یخچال در افزایش دما موثر است.
  • تمیز کردن مرتب کف وسطوح داخلی یخچال با دستمال تمیز و محلول رقیق جوش شیرینتوصیه میشود.
  • مفدار دفعات خرید رازیادتر کنید.غذاهای سرد راپس از خرید درکنار هم نگهدارینمایید و در کوتاهترین زمان ممکن به یخچال منتقل نمایید.

توصیه های بهداشتی در مورد شیر و فرآوردههای لبنی

  • شیر پاستوریزه راحتمادر داخل یخچال بین صفر تا چهار درجه به مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری نمایید.
  • از نگهداری و خریدشیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری نمایید.
  • چنانچه شیرپاستوریزه بیش از 48 ساعت دریخچال باقی بماند و علائم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود. قبل از مصرف آن را حد اقل بهمدت 10 دقیقه بجوشانید.
  • از مصرف خامه و کره غیر پاستوریزه خودداری نمایید.
  • از مصرف پنیر محلیبپرهیزید.
  • از خرید و مصرف دوغفله ای خودداری نمایید.
  • از مصرف کشک مایع کهدارای علائم کیک زد گی و بوی نامطبوع می باشد خودداری نمایید.
  • کشک مایع پاستوریزه را قیل از مصرف10 تا20 دقیقه بجوشانید.
  • توصیه می شود ازپنیر بستهیا برچسب دارای مجوز بهداشتی استفاده نمایید.
  • کسانیکه با مصرف شیردچار اختلال گوارشی میشوندباید شیر را سرد .به مقدار کم و به دفعات بنوشند ویا بجای شیر از ماست وپنیراستفاده نمایند.
  • 45 گرم پنیر معادل یک لیوانشیر است.

توصیه های بهداشتی در مورد فرآورده های گوشتی

  • از خریدکالباس هایی که تغییر رنگ داده خودداری نمایید.
  • از خرید همبرگر و کباب لقمه غیر منجمد خودداری به عمل آورید.
  • از خریدسوسیس هایی که تاریخ تولید و انقضائ ندارد خودداری نمایید.
  • از نگهداریسوسیس و کالباس به مدت بیش از 36 ساعت دریخچال خودداری نمایید.
  • سوسیس را میتوانجهت نگهداری بیشتردر داخل فریزر منجمد کنید.
  • از خریدسوسیس و کالباسهایی که پوشش آنها پارگی دارد خودداری به عمل آورید.
  • از خوردنسوسیس و کالباس بصورت مداوم خودداری نمایید.

توصیه های بهداشتی لازم در مورد گوشت مرغ و ماهی

  • گوشت مورد مصرف پس از خرید باید بخوبی شسته شود.
  • حتی المقدور از خرید گوشت چرخ کرده و آماده خودداری نمایید.
  • جهت نگهداری گوشت مورد مصرف برای 2تا3 روز از بالاترین قسمت یخچال استفاده نمایید.
  • از خرید گوشتذبح شده در خارج از گشتارگاه های مجاز خودداری نمایید.
  • ماهی تازهمی بایست دارای فلس درخشنده و محکم به بدن چسپیده .چشم برجسته و شفاف .آبشش هایی به رنگ قرمزبوده و بوی نامطبوعی نداشته باشد.
  • گوشتمرغ فاسد –تیره – پرخون یا کبود است.
  • از مصرفمرغهایی که دچار لاغری شدید هستند جدداخودداری نمایید .

روش صحیح نگهداری نان

  • چیدن نان های داغ بر روی هم، کپک زدگی را تسریع، فساد زدگی را تسهیل و ضایعات نان را تشدید می کند؛
  • قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
  • حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن می گردد. از دسته کردن نان داغ جداً بپرهیزید؛
  • نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛
  • از خوردن نان سبوس دار در وعده های غذای خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس دار در هر وعده ی غذایی 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و گوارشی را کاهش می دهد؛
  • خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد
  • نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند؛