مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شيخ

بررسي آلودگي سالمونلا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 
بررسي آلودگي سالمونلا در دو نوع تخم مرغ محلي و ماشيني درآزمايشگاه بيمارستان قائم ( عج) مشهد ، 80-1379

دكتر عبدالكريم حامدي – دكتر سيد محمد جواد پريزاده – دكتر جواد قناعت

 

خلاصه :سالمونلا ، باسيل گرم منفي است كه مي تواند سندرمهاي مختلف باليني ايجاد كند و شايعترين آنها به صورت گاستروآنتريت و مسموميت غذايي است . مهمترين راه انتقال اين ارگانيسم به بدن از طريق تغذيه مي باشد . مصرف بعضي مواد غذايي ،‌مخصوصاً‌ تخم مرغ  عامل انتقال اين عفونت است . شير خواران پس از شش ماهگي غير از شير مادر نيازمند تغذيه كمكي مي باشند و يكي از غذاهاي كمكي مقوي كه به شير خوار خورانده مي شود ، تخم مرغ است كه آسان هضم شده و حاوي پروتئين و آهن و ويتامين D نيز مي باشد . يك تخم مرغ ، حاوي سه قسمت پوسته ،‌سفيده و زرده است . آلودگي هر قسمت مي تواند ايجاد مسموميت غذايي كند . درمطالعه فوق با هد ف بررسي آلودگي در دو نوع تخم مرغ محلي و ماشيني ،‌سه قسمت از هر دونوع تخم مرغ از نظر وجود اين ارگانيسم از طريق نمونه برداري و انجام كشت بر روي محيط معمولي و اختصاصي سالمونلا مورد ارزيابي قرار گرفته است . از 270 تخم مرغ مورد مطالعه 780 كشت انجام گرديد . دو مورد سالمونلا گروه B تشخيص داده شد .  در اين مطالعه مشخص گرديد كه امكان آلودگي هر چند اندك در تخم مرغها وجود دارد . قسمت پوسته تخم مرغ ، بيشترين آلودگي به ارگانيسمهاي مختلف و سالمونلا را هر چند اندك ( 7 در هزار ) دارا مي باشد . به علت تماس بيشتر تخم مرغ محلي با فضولات و عدم رعايت بهداشت ، ميزان آلودگي در تخم مرغ محلي ، اندكي بيشتر است . بنابراين بايد توصيه نمود از مصرف تخم مرغ نپخته مخصوصا  در شير خوران خود داري گردد و قبل از مصرف تخم مرغ حتماً‌ پوسته آن شسته شود .

واژه هاي كليدي : آلودگي ، سالمونلا ، تخم مرغ