مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شيخ

مراقبت هاي تغذيه اي در بيماريهاي كبدي

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 
(مراقبت هاي تغذيه اي در بيماريهاي كبدي)

دكتر سيمين پرتوي استاد بيماريهاي كودكان

 

خلاصه:   كبد يكي از مهمترين ارگانهاي بدن است كه متابوليسم و ذخيره مواد غذايي را بعهده دارد. در دوران بيماري هاي كبدي تستهاي فونكسيون كبد بطور دراماتيك تغيير مي كند.

   دو نكته اساسي در اين بيماران تأمين تغذيه اي و درمان تغذيه اي مي باشد، كه اساس آنها بهبود وضعيت تغذيه اي و اصلاح سوء تغذيه و جلوگيري از صدمه بيشتر سلولي و تسريع رژنرسانس و جلوگيري يا تخفيف آنسفالوپاتي كبدي مي باشد.

   ميزان كالري مورد نياز روزانه 35-25 كيلوكالري به ازاي وزن خشك بدن و يا

 5/1-2/1 برابر مصرف روزانه انرژي بازال مي باشد.

   مصرف چربي در موارد همراه با در اين بيماران توصيه مي شود (15سي سي سه چهار بار در روز) و در بيماران Stable حداقل چربي مورد نياز روزانه براي كنترل جذب gr40 مي باشد ولي در موارد نارسايي شديد كبدي محدوديت شديدتر و رژيم بدون چربي لازم است.

   در موارد بدون آنسفالوپاتي ميزان پروتئين مورد نياز روزانه براي وزن خشك بدن g/kg1-8/0مي باشد.

   ويتامينها و مواد معدني نيز بهتر است از انواع محلول در آب استفاده شود.