مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی دکتر شيخ

بررسي عادات غذايي دانش آموزان مقطع

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

بررسي عادات غذايي دانش آموزان مقطع راهنمايي ناحيه يك شهر ساري

فاطمه سالمه – طاهره يعقوبي - منيژه زكي زاده - دانشكده پرستاري و مامايي نسيبه ساري

مقدمه : يكي از مهمترين عوامل موثر درشكل گرفتن الگوي غذايي انسان ،‌عادات غذايي است كه تعيين كننده چگونگي انتخاب آماده كردن ، طبخ ، مصرف و نگهداري مواد غذايي مي باشد . عادات غذايي ريشه در باورهاي انسان ، شيوه زندگي و عوامل مختلفي مثل شرايط اجتماعي ،‌اقتصادي ،‌فرهنگي ، جغرافيايي ،‌مذهبي و غيره كه نسل به نسل به افراد رسيده است دارد. عادات غذايي افراد يك جامعه ارتباط نزديكي به بروز و شيوع بيماريها دارد . شناخت الگوها و عادات غذايي كودكان و تعيين نقاط قوت و ضعف در اين الگو كمك موثري براي برنامه ريزي هاي تغذيه اي و رفع نقاط ضعف و اصلاح الگوهاي غلط خواهد بود.

مواد و روشها : اين تحقيق توصيفي بر روي60 دانش آموز مقطع راهنمايي به صورت تصادفي ساده انجام گرديد . ابزار گردآوري داده ها پرسشنامه و مصاحبه در مورد 24 ساعت ياد آمد خوراك بوده است . جهت تجزيه و تحليل يافته ها از آمار توصيفي استفاده شد .

نتايج :نتايج بدست آمده نشان مي دهد كه اكثريت( 3/78%) واحد هاي پژوهش يك بار در هفته از گروه گوشت استفاده مي كردند ،25% آنان يك بار در هفته مصرف گوشتها ي پروسه شده ( سوسيس و كالباس) داشته اند، اكثريت( 3/28%) دانش آموزان پنج بار و بيشتر در هفته از مواد غذايي كم ارزش مثل پفك ،‌لواشك و آدامس استفاده مي كردند ، 30/8% واحد هاي پژوهش از گروه شير ولبنيات دررژيم غذايي خود مصرف نمي كردند، اكثريت آنان(55%) از گروه ميوه جات و 3/28% از گروه سبزيجات خام پنج بار درهفته و بيشتر استفاده مي كردند و 6 /26% دانش آموزان فقط دو بار در هفته از گروه حبوبات استفاده مي كردند.

بحث : برنامه ريزي هاي آموزش تغذيه جهت اطلاع و بهبود الگوي غذايي گروه هاي آسيب پذير جامعه ضروري است .