کم خونی

اهميت صرف صبحانه - نيازهاي تغذيه اي - رفتارهاي تغذيه اي نامطلوب - سوء تغذيه و تاثير آن بر يادگيري - كم خوني و تاثير آن بر يادگيري - چند نكته

كم خوني فقر آهن و اثر آن بر قدرت فراگيري:

كودكان سنين مدرسه خصوصا اگر متعلق به خانواده هايي باشند كه از نظر اقتصادي ، اجتماعي در سطح پاييني هستند ممكن است به درجاتي از فقر آهن و كم خوني ناشي از آن مبتلا شوند.

در مناطقي كه آب آلوده است و وضعيت بهداشت محيط در سطح مطلوبي نيست ممكن است دريافت آهن از طريق مواد غذايي كافي باشد ولي ابتلا به بيماريهاي عفوني و انگلي موجب سوء تغذيه پروتئين -انرژي گردد كه خود روي جذب آهن اثر دارد، عوارض مهمي كه مربيان مي‌توانند بوسيله آن به فقر آهن مشكوك شوند ، بي‌تفاوتي ، خستگي و بي‌حسي، كاهش قدرت يادگيري، عدم تمايل به فعاليتهاي فيزيكي مثل ورزش مي‌باشد . كودك پس از اين مرحله از ذخاير آهن بدن خود استفاده مي‌كند و در صورتيكه ذخاير كاهش يابد كم‌كم وارد مرحله كم خوني فقر آهن مي‌شود.

كمبود يد و يادگيري دانش آموزان :

كمبود يد نيز بر يادگيري، افزايش مهارتهاي فكري و ذهني اثر غير قابل ترديدي دارد.

علاوه بر اين كمبود بعضي از ويتامين ها بطور مستقيم و يا غير مستقيم بر فراگيري و ظرفيت آن اثر نامطلوب دارد. تغييرات رفتاري در افراد مبتلا به كمبود ويتامين B1 خستگي، كوفتگي ، رخوت و تغيير در تواناييهاي تمركز مشاهده شده است.