چند نکته

اهميت صرف صبحانه - نيازهاي تغذيه اي - رفتارهاي تغذيه اي نامطلوب - سوء تغذيه و تاثير آن بر يادگيري - كم خوني و تاثير آن بر يادگيري - چند نكته

نكات ذيل را در تغذيه دانش آموزان بخاطر داشته باشيد :

- بطور كلي در سنين مدرسه ، رشد كودك با سرعت كمتري ادامه دارد و عوامل ژنتيكي ، تغذيه خوب و محيط در سرعت رشد او موثر است . كمبودهاي تغذيه اي كودك را از رشد بالقوه اي كه مي تواند داشته باشد باز مي دارد.

- انرژي و مواد مغذي مورد نياز كودكان در اين سنين بستگي به اندازه بدن ، سرعت رشد و ميزان فعاليت آنها دارد . بنابراين يك الگوي غذايي يكسان براي دانش آموزان نمي توان تعيين كرد .

- تشويق كودكان به ورزش موجب سوختن كالري دريافتي روزانه ، شادابي و جلوگيري از چاقي كودكان مي شود .

- سرعت رشد كودكان روز به روز در حال تغيير است بنابراين دريافت روزانه آنها از نظر انرژي و مواد مغذي و بطور كلي مقدار غذاي مصرفي آنها روز به روز تغيير مي كند .

- سوء تغذيه در اين دوران موجب كاهش سرعت رشد جسمي و توانمندي ذهني آنها مي شود .

- در اين دوران ، اشتهاي كودك راهنماي خوبي براي دريافت انرژي و مواد مغذي مورد نياز است .

- استرس ناشي از رفتار اولياء و مربيان يا استرس هاي مربوط به امتحان مي تواند روي اشتهاي كودكان اثر بگذارد . اگر اين تأثير موقت باشد مشكلي ايجاد نمي كند . ولي ادامه بي اشتهايي كودك مي تواند مشكل آفرين باشد . در اينصورت بايد با شناسايي و رفع مشكل به كودك كمك شود . گاهي اوقات استرس موجب زياد خواري كودك مي شود . در مورد كودكان چاق اين مسئله مهم و قابل توجه است . آموزش مناسب و مشاوره با كودكان مي تواند تا حدودي مشكل آنان را كم كند .

- به والدين بايد آموزش داده شود كه با تأمين غذاهايي كه داراي ارزش غذايي هستند و فراهم كردن محيط مناسب زمينه را براي رشد و توانمندي ذهني و جسمي كودكان آماده كنند و رفتارهاي غذايي درست را در آنها ايجاد كنند . كودكان رفتارهاي غذايي والدين را الگوي خود قرار مي دهند . بنابراين امتناع والدين از خوردن برخي از غذاها موجب مي شود كه كودكان نيز آن غذاها را هر چند كه داراي ارزش غذايي بالايي باشند ، نخورند .