معرفی واحد یورودینامیک

واحد يوروديناميك :

امروزه جهت ارزشيابي دقيق اختلالات عملكردي سيستم ادراري تحتاني نيازمند وسايلي با تكنولوژي برتر با حضور پزشكان و پرستاران ورزيده در ارتباط با انجام كاربا وسايل مربوطه مي باشیم  .

واحد يوروديناميك بيمارستان دكتر شيخ از سال 1380 راه اندازي شد و هم اكنون نيز همه روزها به جز پنجشنبه ها پذيراي بيماراني مي باشد كه توسط متخصصين اورولوژيست ويزيت شده و اختلالات كاركرد سيستم ادراري براي آنها پيش بيني شده است و شامل بيماران بستري و سرپايي ارجاعي از کلنيک هاي اورولوژي از تمام نواحي استان خراسان و استانهاي همجوار مي باشد که در اين روند تحت انجام ازمايشات زير قرار مي گيرند.

یوروفلومتری : uroflowmetry

روشي ساده و غير تهاجمي كه جهت بررسی الگوی ادرار کردن کودک بکار می رود.

نحوه انجام آن تنها به صورت ادرار کردن کودک در سه نوبت بر روی توالت فرنگی می باشد .( بدون نیاز به سونداژ)

در اين روش نمودار حجم به زمان در يك فاز voiding  (تخلیه ادرار)مورد بررسي قرار مي گيرد.

اندیکاسیون های  درخواست فلومتري در كودكان را مي توان بصورت زير مطرح كرد :

- به عنوان خط اول تشخيص در كودكان مبتلا به اختلال ادرار كردن از هر نوع

- كودكان مشكوك به انسداد بخش خروجي مثانه در هر سطحي از انسداد

- پس از اعمال جراحي روي مجرا و يا گردن مثانه جهت بررسي نتايج عمل و اصلاح خروجي

سیستومتری ( cystometry )

سيستومتري روشي تهاجمي اما برتر و كامل در ارزيابي عملكرد سيستم ادراري تحتاني است . با اين روش مي توان فاز ذخيره اي و فاز تخليه ادرار را در شرايط استاندارد بخوبي ارزيابي و قضاوت نمود

انديكاسون هاي درخواست  سيستومتري

1- وجود ضايعه عصبی  شناخته شده از ناحيه لومبوساكرال مثال .ميلومننگوسل

2- وجود علائم دال بر اختلال عملكرد سيستم ادراري تحتاني كه منجر به ضايعات در سيستم ادراري فوقاني شده باشد

3- وجود علائم اختلال عملكرد سيستم ادراري تحتاني كه منجر به عفونت ادراري شده است

4- كودكان مبتلا به انومالي هاي اسكلتي در ناحيه ساكروم ( مثال اژنري ساكروم )

5- كودكان مقعد بسته

6- در بررسي علت شكست برخي از اعمال جراحي سيستم ادرار مانند شكست جراحي آنتي ريفلاكس

7- در كودكان مبتلا به علائم اختلال عملكرد سيستم ادراري تحتاني در عدم حضور ضايعه عصبی  مشخص

و ....

آموزش سوندگذاری در منزل CIC  )  )

( سوندگذاری به روش متناوب و تمیز   clean intermittent catheterization )

در این روش به بیمار یا همراهی آموزش داده میشود که هر 5/2 الی 3 ساعت با استفاده از  سوندهای مخصوص مثانه کودک را تخلیه نماید.

آموزش ENEMA (تنقیه در منزل )

آمادگی های لازم قبل از انجام یورودینامیک:

1. کشت ادرار منفی مربوط به حداکثر 4 روز قبل از مراجعه. در صورت عدم همراه داشتن کشت ادرار مذکور انجام تست لغو خواهد شد و نیاز به نوبت گیری  مجدد دارد.
  2. داروهای کودک طبق دستور پزشک درخواست کننده در صورت نیاز از روز قبل قطع می شود.
  3. شب قبل از مراجعه حمام کرده و شام سبک میل نماید و صبح مراجعه، صبحانه سبک مصرف کند. لطفا در صبح مراجعه شیر، شکلات، چای و شیر کاکائو مصرف نکند. مصرف آبمیوه آزاد است.  سعی کنید جهت انجام فلومتری ، مایعات مورد نیاز را همراه بیاورید.
  4. در صورتی که کودک به هردلیلی یبوست دارد؛ پزشک درخواست کننده را قبل از انجام تست مطلع نمایید. برای انجام تست های یورودینامیک باید یبوست درمان شده باشد در غیر این صورت ممکن است نیاز به تکرار و پرداخت هزینه مجدد داشته باشید.
  5. درخواست پزشک را همراه داشته باشید.

6 .   با توجه به وجود مراجعین زیاد ، از انجام تست بدون گرفتن نوبت قبلی معذوریم .

(لطفا قبل از حضور جهت انجام تست حتما قبلا (حضوری یا تلفنی ) نوبت گرفته شود .)

داخلی 159

پرسنل فعال در اين واحد :

• مسئول واحد : خانم دکتر پریسا سعیدی ( فلوی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری اطفال)
  • پرستار مسئول : خانم وفا كارشناس پرستاري