واحدهاي درماني دندانپزشکي

معرفي واحد دندانپزشكي

واحد دندانپزشكي كودكان سرپايي در كلينيك :

اين واحد با قبول مسئوليت سركار خانم دكتر نوربخش متخصص دندانپزشكي كودكان و همكاري سركار خانم دكتر كرباسي دندانپزشك و با پشتيباني و حمايت مسئولين وقت بيمارستان جناب آقاي دكتر دانشور و جناب آقاي دكتر عبدي و جناب آقاي دكتر محسن زاده در اواخر سال 1384 راه اندازي گرديد.

از اهداف اوليه اين واحد سرعت بخشيدن به روند پذيرش مستقيم كودكان نيازمند به سرويس تحت بيهوشي بود ، بطوريكه بيماران مجبور به ارجاع به خارج از بيمارستان جهت ويزيت توسط دندانپزشك متخصص و انجام امور پيش از عمل نبوده و از سرگرداني نجات مي يافتند چرا كه قبل از راه اندازي اين كلينيك ، بيماران كانديد دندانپزشكي تحت بيهوشي به دانشكده دندانپزشكي يا به بخش خصوصي جهت تشكيل پرونده قبل از عمل ، ارجاع مي شدند. از اهداف مهم ديگر فعاليت اين واحد ، ارائه خدمات تخصصي دندانپزشكي كودكان جهت كودكان تا سن 12 سال ارجاع شده از خارج و داخل بيمارستان مي باشد.

دندانپزشكان متخصص و عمومي فعال در كلينيك سرپايي دندانپزشكي

1. دکتر محمد علی قانع ، متخصص دندانپزشكي كودكان  و مسئول واحد کلینیک در شیفت صبح

2. خانم دكتر کاملیا کیان بخت، متخصص دندانپزشكي كودكان كادر موظف بيمارستان دكتر شيخ

3. خانم دکتر فرناز بیدرام ، متخصص دندانپزشكي كودكان

4. خانم دکتر پیروزه مهدوی، متخصص راد متخصص رادیولوژی کودکان

5. خانم دکتر صدیقه کرباسی دندانپزشک عمومی در شیفت عصر

پرستاران فعال در واحد دندانپزشكي كودكان تحت بيهوشي و سرپايي

خانم فاطمه تكلو ، كارشناس بهداشت و دستيار دندانپزشك در كلينيك دندانپزشكي صبح و بعدازظهر

خانم راضیه مردانپور_خانم سمیه مهدوی کیا

تجهيزات واقع در اتاق عمل دندانپزشكي: (تجهيزات تخصصي دندانپزشكي)

1. يك دستگاه يونيت دندانپزشكي پارس دنتال

2. يك عدد كمپرسور دندانپزشكي

3. يك عدد دستگاه اتوكلاو

4. يك عدد دستگاه آمالگاماتور

5. دو عدد دستگاه لايت كيور

6. يك عدد دستگاه كوتر

7. يك عدد دستگاه راديوگرافي دندان

8. يك عدد دستگاه پرس

9. دو عدد دستگاه ساكشن جراحي

تجهيزات واقع در كلينيك دندانپزشكي (تعداد اتاق – يونيت- مجموعه تجهيزات) :

1. سه اتاق مجزا (اتاق كلينيك ، اتاق شستشو و پاك كردن وسايل – اتاق پزشك)

2. دو دستگاه يونيت دندانپزشكي پارس دنتال

3. يك عدد دستگاه كمپرسور

4. يك عدد دستگاه آمالگاماتور

5. يك عدد دستگاه بيدز

6. يك عدد دستگاه لايت كيور

7. يك عدد دستگاه پرس

فعاليتهاي دندانپزشكي تخصصي كودكان (پيشگيري – درماني-علمي و مشاوره ها) :

خدمات دندانپزشكي پيشگيري و درماني براي كودكان مراجعه كننده به كلينيك از زمان رويش اولين دندان شيري در دهان يعني حدود 6 ماهگي تا زمان افتادن دندانهاي شيري يعني حدود 12 سالگي انجام مي شود.

خدمات پيشگيري دندانپزشكي :

1. ارائه توصيه هاي رعايت بهداشت دهان و دندان كودكان به والدين

2. ارزيابي وضعيت دريافت فلورايد موضعي و سيستميك توسط كودك

3. بررسي مناسب در مورد تغذيه كودك و دادن مشاوره در صورت لزوم

4. توصيه هاي غذايي در ارتباط با سلامت دهان

5. فلورايد تراپي موضعي در دندانهاي شيري و دائمي با فواصل زماني تعيين شده

6. شيار بندي (Fissur Sealant) و ترميم هاي پيشگيري (PRR) در دندانهاي دائمي

خدمات درماني دندانپزشكي :

1. ترميم ضايعات پوسيدگي در دندانهاي شيري

2. معالجه ريشه دندانهاي شيري

3.  نصب روكش هاي استنكس استيل (SSC) در دندانهاي معالجه ريشه شده با ترميم هاي وسيع

4. درآوردن دندانهاي شيري غير قابل ترميم

5. درمان و كنترل آبسه هاي دنداني

6. نصب فضا نگهدارهاي ثابت و متحرك جهت نگهداري فضاي دندانهاي شيري از دست رفته

7. ساخت پلاكهاي فانكشنال و بازسازي دندانهاي از دست رفته خصوصاً دندانهاي قدامي

8. ارتدنسي پيشگيري در خصوص مال اكلوژنهاي در حال تكامل

خدمات آموزشي و فعاليت هاي علمي توسط واحد دندانپزشكي :

خدمات آموزشي تابحال در هر زمان با خواست دانشكده دندانپزشكي يا دانشكده پرستاري جهت آموزش به دانشجويان انجام گرديده است.

ارائه مقاله هاي علمي در كنگره هاي بين المللي دندانپزشكي در سطح كشور ، تهيه پمفلت هاي آموزشي ، ارائه مقاله جهت نشريه ي بيمارستان و ... از جمله فعاليت هاي علمي اين واحد مي باشد.

نهايتاً از جمله فعاليتهاي اين مركز را مي توان انجام مشاوره هاي دندانپزشكي كودكان از داخل و خارج بيمارستان بر شمرد.

از آنجائيكه بسياري از بيماريهاي سيستميك كودكان تظاهرات دهاني دارند و برخي از درمانهاي پزشكي كه براي كودك انجام مي گردد با وضعيت دهان و دندان وي در ارتباط مي باشد و همچنين اين مركز تنها مركز تخصصي دندانپزشكي كودكان مستقر در بيمارستان است لذا بسياري از مشاوره هاي دندانپزشكي اطفال ارجاعي از اين بيمارستان و ساير بيمارستان ها در اين واحد انجام مي گيرد.

ارتباط با بخش :

ار كليه اساتيد همكاران و والدين گرامي تقاضا مي شود جهت دريافت هرگونه اطلاعات بيشتر در هر ساعت از شبانه روز به سايت http://www.mums.ac.ir/sheikh بيمارستان مراجعه نمايند و براي بدست آوردن اطلاعات لازم با تلفن زير تماس حاصل نماييد.

تلفن : 7269021-0511 (داخلي127 )