معرفي اموراداري مددکاري خدمات مددکاري

خدمات مددکاری

خدمات واحد مددكاري بيمارستان

1- تخفيف هزينه هاي درماني بيماران ( بستري ، سرپایي ) :

يكي از مهمترين وظايفي كه گاهي بيشترين وقت مددكاري را مي گيرد بررسي وضعيت مالي بيماران و حل مشكل پرداخت هزينه هاي درمان بيماران ( تخفيف در هزينه ها ) مي باشد كه شامل ويزيت ، لوازم پزشكي ، آزمايشگاه ، راديولوژي ، بستري ، پذيرش وترخيص جهت عمل جراحي و درمان طبي كه با توجه به بررسي هاي كارشناسانه در مورد وضعيت اقتصادي بيمار صورت مي گيرد .

2-هماهنگي با تيم درمان :

هماهنگي با پزشكان و پذيرش بيمارستان ، در ارتباط با معرفي بيماران سرپایي و بستري به مددكاري با توجه به مشكل درماني و اجتماعي و تشخيص نوع بيماري آنها در اين رابطه تماس با پزشكان و پيگيري كار بيماراني كه بي كس و بدون همراهي هستند شامل ويزيت ، جراحي و غيره و همچنين ارجاع بيماران معرفي شده از مراكز مختلف به درمانگاههاي مركزي و بخشها به جهت ويزيت و در صورت نياز بستري مانند بچه هاي معلول وبچه هايي كه از شير خوارگاه مي باشند.

3- تحقيق و بررسي در زمينه شناخت مسائل و مشكلات اجتماعي ،اقتصادي ، خانوادگي :

شناخت مشكلات بيماران با مراجعه روزانه به بخشهاي مختلف بيمارستان و تماس با پزشك و ساير كادر درماني و مذاكره با بيماران صورت مي گيرد:

· همچنين انجام بازديد منزل از خانواده بيماران بستري در صورت لزوم به جهت برطرف نمودن مشكلات خصوصا مالي آنها .

· رسيدگي به وضعيت بيماران خردسال و كودك بي كس و بدون همراهي كه داراي مشكلات و درمانهاي پيچيده مي باشند و سرزدن به آنها .

· تهيه وسايل پزشكي بيماران واجد الشرايط مددكاري كه كساني را نداشته ويا خانواده بي بضاعتي دارند و پيگيري كار آنها توسط مددكاري اين بيمارستان صورت مي گيرد.

· مشاوره و مصاحبه با مادران و پدران اين بيماران در جهت رفع مشكلات موجود در نحوه درمان و بالاخص اخذ رضايت جهت انجام عمل جراحي و تقويت روحيه و آرامش بخشيدن به خانواده و خود بيمار .

4-ارتباط با موسسات درماني ، بهداشتي ،آموزشي واجتماعي دررابطه با بررسي و رفع مشكلات بيماران:

ارجاع بيماران بستري و سرپایي به بيمارستانهاي ديگردرصورت لزوم و اعزام بيماران بي سرپرست و سرراهي به پرورشگاه بعدازحاصل شدن بهبودي ازطريق مراجع ذيصلاح ، ارجاع والدين بيماران يا همراهي آنان به سازمانهاي دولتي وغيردولتي جهت دريافت كمكهاي لازم .

5-بيمه نمودن بيماران خاص و صعب العلاج و نيز بيماران بي بضاعت :

يكي از اهداف مددكاري اين بيمارستان در جهت بيمه نمودن بيماران خاص و صعب العلاج مي باشدكه در اين راستا با حمايتهاي بنياد سرور و نيز تعدادي از پزشكان متخصص محترم بيمارستان توانسته ايم تا حال گامهاي موثري برداريم ولي به دليل كثرت اين بيماران خصوصا درطبقه كم درآمد و ضعيف جامعه روستائي و شهري مشكلات و مسائلي را به همراه داشته.

بيمه نمودن بيمار از چند جهت اهميت دارد ضمن اينكه با بيمه شدن بيمار حق بيمارستان تضعيف نمي شود و 90% يا 75% هزينه درمان توسط بيمارستان از واحدهاي بيمه اخذ مي گردد . ادامه درمان و پيگيري بعدي با دفترچه بيمه بسيار راحت تر خواهد بود ، بويژه براي بيماران نيازمند ، و لذا حمايت مسولين امر و خيرين نيكوكار عزيز در جهت اختصاص بودجه اي براي بيمه گذاري بسيار ارزشمند خواهد بود .

6- تهيه و تنظيم برنامه هاي آموزشي ، تفريحي و بهداشتي به منظوركمك به بيماران :

در اين خصوص مددكاري سعي داشته جهت رفاه حال اين شكوفه هاي زيبا كه بنا به حكمت اين باريتعالي بيشترين اوقات خوش حياتشان را در اين بيمارستان سپري مي كنند امكانات رفاهي نسبي را با حمايت هاي مسئولين و بانيان نيكوكار تهيه نمايد خصوصأ براي بيماران خاص ما كه اوقات بيشتري را در اين مكان سپري مي كنند. اين امكانات عبارتند از ( تهيه فيلمهاي كارتون كودكان ، فيلم برنامه هاي آموزشي ، تهيه اسباب بازي ، تهيه بازيهاي فكري براي كودكان 5 سال به بالا ، تهيه پوشك بهداشتي و شيرخشك جهت بعضي از بيماران نوزاد بخش اي سي يو ).

7- تامين هزينه ادارو - تجهيزات پزشكي مورد نياز - اياب و ذهاب ، مسكن موقت ( خوابگاه ) ، تامين تغذيه:

مي توان گفت بيشترين تلاش و حساسيت فعاليت مددكاري تامين هزينه اياب و ذهاب و... بيماران بويژه براي بيماران خاص مي باشد. تامين تغذيه مناسب ( مواد پروتئيني و ويتاميني ) براي اين عزيزان كه عمدتا اين افراد از سوء تغذيه كه ناشي از عدم توانائي مالي خانوادها براي تامين خواسته هاي آنان مي باشد رنج مي برند و ماتاحال توانسته ايم با حماتيهاي اعضاء محترم بنيادسرور و نيكوكاراني كه تعداد آنها معدود مي باشد در حد توان اين عزيزان تامين كنيم

8- برپايي مراسم در عيد نوروز و اعياد بزرگ :

كودكان بستري از نظر سني مورد بررسي قرار گرفته و نسبت به تهيه جوايز و پوشاك مناسب اقدام لازمبه عمل آمده و توزيع آن در طي مراسم هاي مختلف انجام مي شود

9- برگزاري مراسم جشن تولد براي بيماران بخش داخلي و توزيع هدايا براي كليه عزيزان كه تاثير مثبتي از نظر تقويت روحيه براي اين گلهاي نوشكفته دارد .