معرفي بيمارستان تاریخچه بیمارستان

تاریخچه بیمارستان

تاريخچه بيمارستان :

۱- تاريخچه :

بيمارستان دكتر شيخ درسال 1330 هجري شمسي تحت عنوان درمانگاه شماره 2 با هدف درمان بيماريهاي واگير در زميني به مساحت 25/5638 متر مربع در محل فعلي فعاليت خود را آغاز نمود . با توسعه شهر مقدس مشهد و افزايش جمعيت و روند رو به رشد زايرين بارگاه ملكوتي حضرت رضا ( ع) ايجاد مركزي خاص جهت كودكان يكي از ضروري ترين مسايل آن روز بشمار مي رفت . لذا با همت بلند بنياد خيريه سرور درمانگاه در سال 1369 تخريب و پس از ساخت و تجهيز آن در سال 1375 به دانشگاه علوم پزشكي مشهد اهداء گرديد .

۲-انگيزه نامگذاري بيمارستان به نام مرحوم دكتر شيخ :

بانظر به حسن اخلاق و روش و سيرت او در امر طبابت و حسن توجه وي به محرومان و تهيدستان - از جمله مي توان به نحوه دريافت حق ويزيت آن عزيز اشاره كرد كه درقسمت خروجي مطب جعبه اي را گذاشته بود و هر بيمار به فراخور بضاعت خود حق ويزيت را در آن قرار مي داد و گاه گاهي در آن به جاي سكه اي ناچيز درب بطري نوشابه و امثال آن انداخته مي شد - و با توجه به اينكه دكتر مرتضي شيخ ، ‌طبيبي بود پر از فداكاري و عشق كه تمام سالهاي خدمتش را بر سر پيمان و سوگند طبابتش گذاشت و حضورش بر بالين بيماران مرهمي بود بر جان رنجور آنها ، مسئولين دانشگاه وقت بر آن شدند تا با الهام از شاعر بلند آوازه شعر و ادب فارسي سعدي كه فرموده:

« سعديا مرد نكو نام نميرد هرگز مرده آن است كه نامش به نكويي نبرند »

اين مركز را به نام مرحوم دكتر مرتضي شيخ نامگذاري كنند .

گزارش چگونگي تاسيس بنياد سرور و فعاليتهاي آن :

از ساليان دور به همت والاي آقاي اكبر عليزاده راد و با صرف هزينه شخصي چندين باب ساختمان آموزشي در مقاطع ابتدايي, راهنمايي و دبيرستان و مراكز بهداشتي در اقصي نقاط كشور بخصوص نقاط محروم ساخته و در اختيار ادارات آموزش و پرورش و بهداشت قرار گرفت.

ايشان در سال 1361 پس از فوت پدرشان به منظور انسجام و توسعه اقدامات خيرخواهانه با تشكيل جلسه اي و دعوت از اقوام و بخصوص خواهران و برادرشان تفكر ايجاد موسسه اي را بيان داشتند كه مورد استقبال حاضرين قرار گرفت.

متعاقب آن و در چارچوب اهداف نيكوكارانه هيئت مؤسس كه با تقديم هداياي نقدي خود اعلام آمادگي نموده بودند اقدام به تاسيس بنياد سرور نمودند كه در تاريخ 62/6/21تحت شماره 1556 اداره ثبت شركتها و موسسات غير تجاري به ثبت رسيد و از همان تاريخ شروع به فعاليت نمود كه با برخورداري از عنايات خداوندي و با پشتكار و عنايت موسسين بنياد سرور بعد از گذشت 20 سال توانستند منشاء خدمات متعددي باشند. از جمله احداث ساختمان پلي كلينيك تخصصي سرور در ميدان تنباكوچي و ساختمان فاز 1و2 مركز طبي فوق تخصصي كودكان سرور كه در محل بيمارستان دكتر شيخ بنا گرديده است. مركز مذكور بعنوان يك مركز آموزشي و درماني فوق تخصصي كودكان به دانشگاه علوم پزشكي مشهد اهدا شد.

بنياد سرور در حال حاضر نيز مشغول انجام چند طرح عام المنفعه آموزشي و بهداشتي مي باشد كه از مهمترين آنها پروژه احداث بيمارستان فوق تخصصي كودكان اكبر با 150 تخت مي باشد. انشاءالله پس از اتمام پروژه هاي مربوطه بسان گذشته نسبت به اهداي آن به بخش هاي دولتي اقدام خواهد نمود.

۴- مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور ( بيمارستان دكتر شيخ ) دريك نگاه :

مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور درتاريخ 15/9/1375 درخيابان طاهري (تعبدي سابق ) در زميني به مساحت 25/5638 متر مربع و با زيربناي حدوداً ‌7500 متر مربع با هدف ارايه خدمات درماني، تخصصي و فوق تخصصي به كودكان تاسيس گرديد .

الف) فعاليت هاي مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور ( بيمارستان دكتر شيخ ) شامل بخشهاي تخصصي و فوق تخصصي جراحي اطفال ،داخلي اطفال ، ICU ،‌دياليز ، هماتولوژي ، اعصاب و روان ، نفرولوژي ، انكولوژي ، ‌اورژانس و اتاق عمل مي باشد .

درمانگاه هاي گوش و حلق، اورولوژي ، عفوني، خون ، كليه، پوست ، روانپزشكي ،دندانپزشكي ، جراحي ، جراحي اعصاب و داخلي اعصاب نيز در اين مركز مشغول فعاليت مي باشند .

امكانات پاراكلينيكي اين مركز شامل آزمايشگاه پاتولوژي، راديولوژي ،‌ سونوگرافي ، اكو كارديوگرافي و الكتروآنسفالوگرافي مي باشد . داروخانه بيمارستان نيز در شيفت صبح و بعدازظهر با هدف ارايه خدمات دارويي به تمام بيماران بستري و سرپايي مشغول فعاليت مي باشد . قابل ذكر است اهم بيماراني كه در اين مركز تحت درمان قرار مي گيرند شامل كليه كم خوني ها ، ‌سرطانها ،‌ نارساييها ي كليه كه نياز به دياليز دارند ، بيماراني كه نياز به شيمي درماني دارند ، كليه بيماراني كه با حال عمومي بد به اين مركز مراجعه مي كنند ،‌تشنجي ها و همچنين كليه ناهنجاريها ي مادرزادي كودكان و نوزادان و اورژانسهاي اطفال كه منجر به جراحي مي شود مي باشد .

ب) يكي ديگر از مراكزي كه تحت نظر مركز پزشكي فوق تخصصي كودكان سرور مشغول فعاليت است درمانگاه سرور مي باشد كه واقع در پنجراه پايين خيابان مشهد مقدس مشغول ارايه خدمات درماني به هموطنان و همشهريان محروم مي باشد . اين مركز هم اكنون به عنوان مركز درماني ،‌آموزشي ، پژوهشي بيماران خاص در خدمت بيماران تالاسمي و هموفيلي مي باشد